Címlap
7. este a kadarkáról: igazi magyar színek, ízek, illatok

Hetedik alkalommal várjuk a minőségi kadarka borok kedvelőit a Vajdaunyadvárban június 25-én délután négy órától.

Hamarosan ismét itt a Szent Iván éj. A Városliget szívében, a történelmi falak között, a hagyományosan ismert helyszínen kigyúlnak a Szalon fényei, ünneplőbe öltözik a Vajdahunyadvár román kori kerengője. Kezdődik a kadarkák nemes versenye, majd a hagyományos éves reprezentatív kadarka-bemutató a Múzeumok Éjszakáján. A román kori kerengő történelmi falai között az év legszebb kadarkáit kóstolhatják a borbarátok. Kadarkát termő és termelő borvidékeink - a Csongrádi, az Egri, a Hajós-Bajai, a Kunsági, a Szekszárdi, a Villányi borvidék borait, valamint határon túli kadarkákat is kóstolhat (pl. Ménes, Szerémség).

Idén még több borászat mutatja be szebbnél szebb kadarka borait az igényes borok kedvelőinek. A történelmi keret ezúttal is a minőséget szolgálja.

Az ő kadarkáik már biztosan ott lesznek:

Balla Géza Pincészete, Bock Pincészet, Csanádi Szőlőbirtok, Dimenzió Borászat, Egri Borvár – Tóth Ferenc Pincészete, Ferger-Módos Borászat, Frittmann Borászat, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Gulyás Pince, Günzer Zoltán Pincészete, Hetényi Családi Pincészet, Indivinum – Hetényi János Pincészete, István Borház, Akker Pincészet, Jekl Pincészet, Keresztes József, Koch Borászat, Mészáros Borház, Polgár Pincészet, Schieber Pincészet, Sümegi és Fia Szőlőbirtok és Pincészet, Sümegi Dragan Pincészete, Vesztergombi Pincészet.

Arra számítunk, hogy a borászok is többen személyesen megjelennek majd rendezvényünkön.

Ha szeretne egy jót koccintani baráti társaságával feltétlenül keresse fel a Kadarka Szalont, mely egy évben csak egyszer van nyitva.

Az eddigi évekhez hasonlóan a rendezvényre a Múzeumok Éjszakája belépőjének megváltásával lehet belépni, a kóstolás pedig a helyszínen váltott kóstolójegyekkel történik.

Az esemény szakmai támogatója a Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa.

Figyelje honlapunkat és facebook oldalunkat, hogy a résztvevő pincészetekről tájékozódni tudjon.

  


 

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla 1.5 Theme, mysql create user. Valid XHTML and CSS.